Једрење - НОВО ЗЛАТНО ОДЛИЧЈЕ СТИГЛО У ЗЕМУН

Једрење - НОВО ЗЛАТНО ОДЛИЧЈЕ СТИГЛО У ЗЕМУН

Државно првенство за класу Микро "Еуро Мицро Цуп-Национално првенство" одржано је од 09.09. до 11.09.2022. у Голупцу, у националном једриличарском центру.

Једриличарски клуб Земун представљале су две посаде у следећим саставима:

  • Душан Трбојевић,
  • Никола Рњак,
  • Никола Ђођевић
  • Златан Златковић
  • Наталија Пантић,
  • Петар Бојовић.

Временски услови били су наклоњени нашим једриличарима, те је у току три такмичарска дана одржано осам успешних трка.

Након мање од месеца дана од како су најмлађи такмичари Једриличарског клуба Земун понели титулу Државног првака Србије за 2022. годину у тимском једрењу за класу Оптимист стиже још један потврда о доминантности Ј.К. Земун у тимском једрењу у Србији.

Прво место на регати „Евро микро куп” и титулу Државног првака у класи Микро понела је посада Трбојевић, Рњак, Ђорђевић, док су њихове клупске колеге у посади Златковић, Пантић, Бојовић освојиле треће место.

Нови изазови очекују наше златне и бронзане такмичаре у другим класама мање од месец дана. Последња регата Државног првенства за такмичаре, Олимпијско једрење одржава се у Земуну од 21.10. до 23.10.2022. и носи назив "Тешкетова регата-Национално првенство". Једриличарски клуб Земун, као организатор ове регате позива све заинтересоване суграђане да изађу на реку и пропрате такмичење.

Једрилице класе Микро су крсташи са три члана посаде, Намењене су за рекреативно и регатно једрење, а код нас је заступљен модел М550 (дужине 5,5м, ширине 2,5м, кабина са 4 лежаја висине 1,3м, газ 0,9- 1,1м, јарбол до 8м, једра површине 18,5м и шпинакер од 18,5м), који је производио Бродотехника из Београда, а сад производи фирма ПАЈНИК.