Школски спорт

Омладински спортски савез Земуна од свога оснивања, почевши од школске године 2015/2016, организује општинска такмичења земунских школа у оквиру школског спорта.

Ова тамичења се одржавају у шест спортова – дисциплина, а то су: рукомет, одбојка, кошарка, футсал (такмичења 5. и 6. , 7. и 8. разреда, као и средњих школа – у мушкој и женској конкуренцији), атлетика (такмичење у осам категорија, у коме учествују и најмлађи ученици и ученице од 1. до 4. разреда) и Мале олимпијске игре (такмичење у полигонима ученика и ученица од 1. до 3. разреда основне школе).

Основни циљ организовања ових такмичења је што масовније бављење деце физичким активностима у школи. У такмичењу под окриљем ОССЗ учествују шеснаест основних и осам средњих школа. Коректним односом према сваком детету, професору и уз много ентузијазма Организациони одбор за школски спорт ОССЗ је успео да унапреди и омасови такмичења школа на територији ГО Земун и да доведе до нивоа далеко вишег у односу на друге општине у граду. Резултат таквог односа је да из регуларних, масовних такмичења као победници излазе заиста најбољи појединци и екипе, које након тога остварују значајне успехе на Градским, Међуопштинским и Репубичким такмичењима, и тако достојно репрезентују Земун. Поред организације такмичења, ОССЗ посебну пажњу посвећује истицању рада и резултата ученика и њихових професора, обезбеђивању што бољих услова за даљи развој школског спорта и пропагира спорт као начин живота.

Такмичења се спроводе према плану и програму Савеза за школски спорт Србије и Београда. Посебан успех ОССЗ је постигао организацијом такмичења „Брзином до звезда“, под окриљем Атлетског савеза Србије, где је Земун проглашен за најбољу општину по организацији и успеху такмичара.

ВЕСТИ И ОБАВЕШТЕЊА