Одржана додела награда за спортисту године 2022. ОССЗ

Одржана додела награда за спортисту године 2022. ОССЗ

На свечаној церемонији одржаној 29. децембра Омладински спортски савез Земуна по први пут је специјалним плакетама наградио најбоље спортисте 2022. године у пет категорија.

Награде су уручили помоћник председника Градске општине Земун Милан Милисављевић и председник ОССЗ Никола Бушић. Догађају је присуствовао и члан Већа ГО Земун Драган Матијевић.

За најбољу спортисткињу Земуна у категорији до 14 година награђена је десетогодишња Неда Милановић, која тренира у Теквондо клубу ”Империум” и која је освојила сребро на Европском првенству.

У старијој категорији – до 18 година, Зорана Рокавец из Атлетског клуба ”Младост” награђена је плакетом за освојено 9. место у финалу Светског првенства.

Тамара Грчић је постигла највреднији резултат у претходној години у категорији до 21 године. Тренира карате у КК ”Унсу” и освојила је треће место на Европском шампионату.

Као најуспешнији сениор у 2022. години награђена је Станислава Синовец , трећа кикбоксерка Европе, члан КБК ”Батајница”.

Најуспешнији земунски тим у 2022. години је Кошаркашки клуб ”Борац”, првак Друге лиге Србије и финалиста Купа ”Радивоје Кораћ”.

У кратком обраћању председник ОССЗ Никола Бушић је истакао да је у 2022. години у програмима ”Школски спорт” учешће узело више од хиљаду земунских ученика, да је у Полумаратону учествовало преко 700 учесника и да су спортисти у земљи и иностранству на највећим и најзначајнијим такмичењима одржаним у овој години освојили 90 вредних одличја.

Приказан је кратак филм са свих одржаних такмичења, а програм је водио Воја Недељковић.