FK Zemun

ЖКК Girl Basket

Спорт: Кошарка
Телефон: +381 65 567 9680
Контакт особа: Александра Радуловић
Емаил: alexbgd6@gmail.com
Адреса: Мића Радаковића 6, Земун
Веб сајт: http://www.zkkgirlbasket.rs

КО САМ ЈА?

Како се ословљава женски тренер?

ТРЕНЕРКА?

Хм..звучи смешно. Зар не? Преостаје нам да женске тренере ословљавамо са тренером и избегнемо подсмехе око себе. У свету мушкараца волим да будем тренер, волим да крчим себи пут где је већ све утабано за колеге.

Такође волим да будем мајка. Можда вам се јавља питање какав је спој између жена тренера и мајке. За мене линк је нераскидив. Мајка има љубав, емпатију и брижну је за своју децу. Истовремено жели да их научи, да им пренесе животно и кошаркашко искуство и знање о придавању лекције мора да буде и строга. Управо због тога сам тренер. Носим у себи огромну страст према кошарци и жељу да се пренесем на младе кошаркашице. На све оне које раздрагане и насмејане трчкарају по салами. Играју се, уживају. Мало старије девојчице уче ште је победнички менталитет, ред и дисциплина. И оне су срећне јер игра још увек траје. На следећем нивоу у Girl Basketу кошаркашице итекако знају шта је рад, посвећеност, поштовање, припадност. Док најстарије знају да је кошарка начин живота. Научиле су то од мене и нису годинама одустале као ни ја.

Моја креативност и иновативност уз знање и упорност железнице да Girl Basket остане постојан и сигурно место за све девојке И зато верујем да је право место за ваше девојчице, девојке.

Успех никада није дошао сам од себе, то је процес, сазревање и човек не може да постигне сам. Моји сарадници у Girl BasketУ су сви различити, а живимо као породица што значи много више од сарадника.

О НАМА

Женски Кошаркашки Клуб Girl Basket основан је 1.октобра 2005. Постојимо пуних 15 година И препознатљиви смо по добром раду И у односу на насим девојчицама, девојкама. Многи спортисти након професионалних каријера имају дилему чиме ће се бавити. Код мене та дилема није постојала, знала сам да ће Girl Basket бити место где ће кошарка играти девојчице које се у овој игри заљубе већ на првом тренинзима у нашим школама кошарке. То је место где имају могућност да преко старијих селекција стигну све до сениорског тима И остварио је своје снове, свако на свој Клуб Клуб је настао, на темељима љубави према кошарци И деци.

Циљ

Циљ Girl Basketа је да има све такмичарске селекције и велики број школа кошарке. Кроз тренажни процес обуке својих чланова кошаркашком вештином, одиграних што већим бројем утакмица, учествује на турнирима (у земљи и иностранству), организује кампове. Желимо да укључимо велики број девојчица у тренажни систем како бисмо им организовали квалитетно слободно време и одвратили од негативних утицаја данашњице.

Мисија

Главна мисија Girl BasketА је да користимо целокупан развој девојака као личности. Бављење спортом нас припрема за прави живот који се одвија ван линије терена, за живот где поред нас неће бити родитељи, тренер већ ћемо одлуке доносити сами И за њих бити потпуно одговорни. За превазилажење проблема девојке могу бити спремне И снажније јер бити спортиста који сваки дан, а често и два пута дневно тренира није нимало лако. Одрицања су велика, а добитак још већи и вреднији.

Визија

Girl Basketа је кроз систематско учење кошарке, моралних и етичких кодекса, позитивно користи на развој целокупне личности детета. Желимо да без обзира на годину имају своју личну визију и да им помогнемо да до ње стигну. Желимо да постигнемо добре резултате на тренутном нивоу знања и оспособљености девојчица јер без победничког менталитета нема напретка. Иак рај будите сигурни да ми стварамо добре људе и кошаркашице које ће имати високе циљеве у животу и спорту и тежини најбољег.